Tijdelijke expertise: groenprojecten voor gemeente Leeuwarden

Of je ons nu voor een groot of klein project nodig hebt: Bureau Schmidt staat voor je klaar! Zo had de gemeente Leeuwarden onze tijdelijke expertise nodig voor twee groenprojecten in de stad. Een mooie klus voor onze groenexpert Helma.

De oplossing voor hittestress

Het eerste project was een hittestress project in de stad. De gemeente heeft onderzoek gedaan naar locaties waar de hittestress in Leeuwarden het grootst is. Helma zocht vervolgens uit op welke locaties dit verbeterd kon worden. De oplossing? Verharding vervangen door groen en daarmee de hittestress én het wateroverlast verminderen.

Het wandelend bos

Daarnaast heeft Helma nog de bomen uit het project ‘het wandelend bos’ een nieuwe, definitieve locatie gegeven. In augustus organiseert de gemeente Leeuwarden het wandelend bos. Dit is een project waarbij bomen handmatig verplaatsen door de stad. Maar na dit project moeten deze bomen ook een plaats krijgen in de natuur. Waar deze bomen terecht moeten komen had de gemeente zelf al bepaald. Maar dan moet je nog uitzoeken hoe veel én welke bomen, op welke locatie komen. Dit hangt van de grootte van de bomen af. Maar ook van de soorten. Om de verspreiding van ziektes te voorkomen, moet je niet allerlei bomen van dezelfde soort bij elkaar zetten. Hier heeft Helma een advies in gegeven.

“Groen doet leven! Ik vind het prachtig om met groen bezig te zijn. Het is heel belangrijk om hittestress te verminderen en het is mooi om daar een steentje aan bij te kunnen dragen.”- Helma van Sluis

Kort bijspringen op basis van expertise

In dit geval is Helma ingehuurd, omdat de gemeente Leeuwarden nét even wat handjes te kort kwam voor deze projecten. Ze hadden zelf wel al heel veel uitzoekwerk gedaan, maar kwamen net niet toe aan de uitwerking. Zo kon Helma even kort bijspringen op basis van haar eigen expertise!

Wil jij ook tijdelijk iemand met een specifieke expertise inhuren? Neem dan contact met ons op!

Werkveld bij Project