Lange Hoek bij Elahuizen

Zonnen, zwemmen, vissen en varen. Dat kon altijd al bij de Lange Hoek in Elahuizen, maar de laatste tijd was het gebied sterk toe aan onderhoud. Het gebied kreeg daarom een ‘make-over’, met hulp van Bureau Schmidt. Inmiddels is het er een stuk plezieriger recreëren. Burgemeester Veenstra van gemeente de Fryske Marren zorgde op woensdag 6 juli voor de feestelijke opening.

De Lange Hoek was toe aan een opknapbeurt. Het gebied verkeerde in slechte staat. Het ging niet alleen om het strand, maar ook de trailerhelling was sterk gedateerd. Zo’n mooie plek aan de Fluessen verdient het om veilig en toegankelijk te zijn. Voor inwoners, recreanten en hulpdiensten. Dat vond ook dorpsbelang Elahuizen.

Van tekeningen naar uitvoering   

De werkgroep ‘Langehoek’ en dorpsbelang Elahuizen benaderden Bureau Schmidt met de vraag om met ze mee te denken. Bauke en Michiel gingen aan de slag. Ze zorgden voor een goede basis: duidelijke plannen en tekeningen waarmee dorpsbelang op pad kon gaan. De werkgroep was ambitieus en enthousiast. Dat zorgde er ervoor dat het project van meerdere kanten subsidies kreeg. En met alle neuzen dezelfde kant op, kon er gestart worden met de uitvoering.

Toezicht  

In korte tijd kreeg het gebied een nieuwe trailerhelling, aanlegsteiger, zonneweide en twee visplaatsen. Ook werd het strand opnieuw ingericht en kwamen er betere parkeermogelijkheden. Tijdens de uitvoering verzorgde Michiel het toezicht op de werkzaamheden. Inmiddels is het weer optimaal genieten voor zonaanbidders, vaarders en andere recreanten.

Samenwerking

Gemeente de Fryske Marren, sportvisserij Fryslân, de inwoners en dorpsbelang van Elahuizen en de Marrekrite werkten in dit project nauw samen. De partijen sloten het project trots af. Lees ook het nieuwsbericht van Sportvisserij Fryslân.

 

Werkveld bij Project