Even voorstellen: Omgevingsmanager Hans

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen zij graag in hun vrije tijd? We stellen onze collega’s één voor één aan je voor. Deze keer: onze omgevingsmanager Hans Kramer.

Zou je jezelf eens kort willen voorstellen?
“Ik ben Hans Kramer, ik ben 44 jaar en ik woon met mijn vrouw Evelien, mijn twee kinderen én twee katten in Sneek. Crossfit is mijn grote hobby. Dit doe ik sinds drie jaar en inmiddels ben ik er echt verslaafd aan! Mijn droom is om ooit een cursus freediving te volgen: duiken op ingehouden adem. Op vakantie ben ik namelijk liever in het water te vinden dan op het strand. Verder ben ik in mijn vrije tijd regelmatig in huis bezig. We hebben de benedenverdieping gerenoveerd en hebben daarbij zoveel mogelijk zelf gedaan. Op de planning staat nu om de bijkeuken te slopen en opnieuw op te bouwen.”

Hoelang werk je al bij BS?
“Ik ben gestart in juni 2022. Tijdens mijn vorige baan als adviseur bij een online stakeholderplatform gaf ik een presentatie aan Bureau Schmidt. Zo kwam ik in contact met mijn huidige werkgever. Toen ik later op zoek was naar een nieuwe uitdaging, met minder commerciële targets en meer betrokkenheid bij projecten, kwam ik hier terecht. In plaats van dat ik een plan maak dat door anderen uitgevoerd wordt, geef ik nu zelf invulling aan een project. Dat miste ik in mijn vorige baan. Tijdens het eerste gesprek met Bureau Schmidt voelde het als een 100% match en vanaf dat moment ging het heel snel. Dezelfde avond was ik er al uit: ik wil bij Bureau Schmidt werken! Toen ben ik bij deze mooie club gekomen.”

De omgang met mensen, zowel collega’s als de stakeholders binnen projecten, vind ik het leukst aan mijn werk.

Wat houdt je functie precies in?
“Als omgevingsmanager houd ik me bezig met de bewoners en andere stakeholders in een project. Ik informeer ze over de werkzaamheden en zorg voor zoveel mogelijk bewustwording. Op dit moment doe ik dat voor het programma ‘Netuitbreiding Lelie’ (afgekort NuLelie) van Liander. Zo krijg ik mijn woonplaats Sneek van een andere kant mee. Ook dat is erg leuk!

Daarnaast voer ik werkzaamheden uit rondom vergunningen en AERIUS calculaties (stikstofberekeningen). Voor verschillende projecten bereken ik de uitstoot van stikstof en de impact daarvan op natuurgebieden, om te controleren of het project voldoet aan de norm. In overleg met de projectleider kijk ik naar de inzet van het materieel en de locatie van het project. Is de uitstoot te hoog? Dan kijken we hoe we met aanpassingen toch onder de norm uit kunnen komen. Ook het schrijven van plannen van aanpak is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Samen met collega’s doe ik mijn best om de kennis en kunde van ons clubje enthousiastelingen goed over te brengen op potentiële opdrachtgevers.”

Hoe ziet je werkweek eruit?
“Ik werk het liefst op kantoor, want hier kan ik me het best concentreren. Mijn vrouw is gastouder, dus thuis is het een stuk lastiger om geconcentreerd te werken. Afhankelijk van de projecten ben ik ook op andere locaties te vinden. Zo werk ik nu gemiddeld drie dagen per week in Heerenveen in twee dagen per week op ons eigen kantoor in Leeuwarden.”

Wat vind je het leukst aan je functie?
“Het sociale aspect: de omgang met mensen, zowel met de collega’s bij Bureau Schmidt als externe collega’s én stakeholders binnen een project. Ik zie het als uitdaging om stakeholders te informeren en daarbij toe te lichten waarom we bepaalde keuzes maken, om begrip te creëren en bij mensen ‘de angel eruit te halen’. Daarnaast vind ik het leuk om mee te kijken in andere organisaties. Daar leer je ontzettend veel van. Deze kennis kun je vervolgens weer delen met collega’s en meenemen in je volgende project.”

Hoe is het om te werken bij Bureau Schmidt?
“Heel leuk. Bij Bureau Schmidt krijg je de kans om te ontdekken wat het best bij je past. Je krijgt de tijd om dit zelf uit te zoeken, maar er wordt ook met je meegedacht, zodat jij de dingen doet die je leuk vindt. Ook hebben we regelmatig teamuitjes, wat ontzettend gezellig is. Het enige nadeel is dat ik vanuit Leeuwarden weer terug naar Sneek moet rijden. Daarom zijn het 0.0 borrels voor mij, haha.”

Hoe zou je de sfeer op het kantoor omschrijven?
“Serieus, maar ook gezellig.”

Wil jij ook deel uitmaken van ons team in Leeuwarden, Groningen, Zwolle of Heerhugowaard? Bij Bureau Schmidt zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk de Borrelpraat afleveringen en kom meer te weten over onze collega’s en vestigingen.

Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Check dan onze vacatures.

Ga terug

Even voorstellen: Adviseur Mobiliteit Erwin

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Even voorstellen: Projectingenieur Jacco

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Borrelpraat met Rowan & Wessel

Hoe is het om te werken bij Bureau Schmidt? Wat houdt ons werk in? Wie zijn onze opdrachtgevers? En veel belangrijker nog, hoe is het team en de sfeer? Onze...
› Lees verder...

Even voorstellen: Projectmanager Frits

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Narsing helpt gemeenten op weg bij het verduurzamen van infraprojecten

Groningen heeft als eerste provincie in Nederland een vliegende keep aangesteld die gemeenten op weg helpt bij het verduurzamen van infraprojecten. Het gaat om Narsing!  Wat doet hij precies? En...
› Lees verder...

Borrelpraat met Erwin & Martijn

Hoe is het om te werken bij Bureau Schmidt? Wat houdt ons werk in? Wie zijn onze opdrachtgevers? En veel belangrijker nog, hoe is het team en de sfeer? Onze...
› Lees verder...

Even voorstellen: Bedrijfsleider & Projectmanager Bauke

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Interview Erwin in magazine MobiliteitsPlatform

Onze adviseur mobiliteit Erwin werd geïnterviewd door Marcel van MobiliteitsPlatform. Zijn verhaal staat nu in het magazine én online! In het interview vertelt hij onder andere hoe hij bij een...
› Lees verder...

Even voorstellen: Adviseur Mobiliteit & Omgevingsmanager Martijn

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Even voorstellen: Omgevingsmanager Melanie

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Borrelpraat met Wâlter & Rixt

Hoe is het om te werken bij Bureau Schmidt? Wat houdt ons werk in? Wie zijn onze opdrachtgevers? En veel belangrijker nog, hoe is het team en de sfeer? Onze...
› Lees verder...

Even voorstellen: Vestigingsmanager Michel

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Team FrySk start schaatsseizoen 2023-2024 in ‘Bureau Schmidt paars’

Herkenbaar en professioneel: zo omschrijven de schaatsers van Team FrySk hun wedstrijd- en trainingspakken. De langebaanrijders schaatsen vanaf het vorige seizoen in de paarse kleur van Bureau Schmidt: sinds 2020...
› Lees verder...

Even voorstellen: Stedenbouwkundig Ontwerper Bo

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Even voorstellen: Projectingenieur Linda Bouwman

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

BuroScope gaat verder onder de naam Bureau Schmidt

Ingenieursbureau BuroScope heet vanaf maandag 3 april Bureau Schmidt. Sinds 2021 is het bureau, dat gevestigd is in Heerhugowaard, officieel onderdeel van het van Bureau Schmidt. Na de overname bleef...
› Lees verder...

Bureau Schmidt genomineerd voor verkiezing Friese Onderneming van het jaar

Met trots melden we dat Bureau Schmidt is genomineerd door De Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar. Uit de tientallen voorgedragen bedrijven zijn er zes bedrijven gekozen. In de...
› Lees verder...

Even voorstellen: Controller Folkert van Dijk

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Even voorstellen: Projectleider Narsing Lakhi

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen? Waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken? En wat doen...
› Lees verder...

Wijzigingen management Bureau Schmidt

We zijn flink gegroeid, zowel in onze dienstverlening als in ons team. Maar met inmiddels 60 ingenieurs en adviseurs, verdeeld over 4 vestigingen, staan we nog steeds dicht bij onze...
› Lees verder...