Even voorstellen: Adviseur Mobiliteit & Omgevingsmanager Martijn

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen zij graag in hun vrije tijd? We stellen onze collega’s één voor één aan je voor. Deze keer: Martijn Schermer. Hij is adviseur mobiliteit én omgevingsmanager en werkt op ons kantoor in Leeuwarden.

Zou je jezelf eens kort willen voorstellen?
“Ik ben Martijn Schermer, ik ben 25 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Leeuwarden. Opgegroeid in Medemblik verhuisde ik na het tweede jaar van mijn opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling naar de Friese hoofdstad. In mijn vrije tijd wandel ik graag in de natuur. Daarnaast doe ik aan Jiujitsu: een Japanse zelfverdedigingssport. Het lijkt een individuele sport, maar we werken veel samen om elkaar beter te maken, en dat is precies wat ik er zo leuk aan vind!”

Sinds wanneer werk je bij BS? Hoe ben je bij BS terecht gekomen?
“In 2019 kwam ik bij Bureau Schmidt voor mijn onderzoeksstage. Mijn zoektocht naar een stageplek startte met een berichtje op LinkedIn. Al snel kreeg ik een reactie van Shanti en zo kwamen we met elkaar in contact. Na mijn onderzoeksstage ben ik ook bij Bureau Schmidt afgestudeerd, en daarna kreeg ik de kans om hier te blijven werken. Daar was ik heel blij mee, want ik had het er ontzettend naar mijn zin.”

Wat houdt je functie precies in?
“Binnen Bureau Schmidt heb ik twee rollen: adviseur mobiliteit en omgevingsmanager. Als adviseur mobiliteit houd ik me bezig met allerlei verkeerskundige vraagstukken. Hierbij kun je denken aan het veilig inrichten van nieuwbouwwijken, het aanpakken van verkeersproblemen in een bestaande situatie en het uitvoeren van verkeersonderzoeken, waarna ik een op de resultaten gebaseerd advies uitbreng. Ik werk veel voor gemeentes, waar ik me bijvoorbeeld bezighoud met de herinrichting van schoolomgevingen. Voor zo’n project denk ik mee met ontwerpers, geef ik advies en heb ik contact met verschillende partijen.

Als omgevingsmanager houd ik me binnen verschillende projecten bezig vier pijlers: de bereikbaarheid, veiligheid, leefbaarheid en de communicatie met de omgeving. Deze rol, waarbij ik betrokken ben bij de uitvoering en de praktische kant binnen projecten, vind ik een fijne afwisseling met mijn bureauwerk. Soms vind ik het namelijk heerlijk om op pad te gaan en met m’n voeten in de klei te staan.”

“Ik zit hier ontzettend goed op mijn plek, en de belangrijkste reden daarvoor is de sfeer en laagdrempeligheid binnen de organisatie.”

Wat vind je het leukst om te doen?
“Het liefst houd ik me bezig met het herinrichten van straten of wegen. Bij zo’n project ben je van begin tot eind betrokken en kun je trots zijn op het eindresultaat. Het is mooi om te zien dat een wijk er op vooruit gaat, bijvoorbeeld wanneer er van een oude asfaltweg een mooie nieuwe straat gemaakt wordt. Daar lever je persoonlijk een bijdrage aan, dus heb je echt eer van je werk.”

Hoe ziet je werkweek eruit?
“Ik werk veel op locatie bij opdrachtgevers, maar doe mijn best om in ieder geval twee dagen per week bij Bureau Schmidt op kantoor te zijn. Ik vind het namelijk belangrijk om goed contact te houden met mijn collega’s hier. Het liefst ben ik in ieder geval op vrijdag aanwezig, want dan is het altijd druk en gezellig.”

 Hoe is het om te werken bij Bureau Schmidt?
“Ik zit hier ontzettend goed op mijn plek, en de belangrijkste reden daarvoor is de sfeer en laagdrempeligheid binnen de organisatie. Net als andere organisaties hebben we natuurlijk managers, een directeur en bedrijfsleider, maar die vind je gewoon op de werkvloer, en niet in een aparte kantoorruimte. We zijn allemaal collega’s van elkaar en er is geen zichtbare hiërarchie. Dat is in mijn ogen uniek aan Bureau Schmidt. Heb je hulp nodig of wil je het ergens over hebben? Dan kun je iedereen aanspreken. Daarnaast werken we hard, maar hebben we het ook erg gezellig met elkaar.”

Wil jij ook deel uitmaken van ons team in Leeuwarden, Groningen, Zwolle of Heerhugowaard? Bij Bureau Schmidt zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Bekijk de Borrelpraat afleveringen en kom meer te weten over onze collega’s en vestigingen.

Ben je enthousiast en wil je direct solliciteren? Check dan onze vacatures.

Ga terug

Even voorstellen: Adviseur Mobiliteit Erwin

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Even voorstellen: Projectingenieur Jacco

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Borrelpraat met Rowan & Wessel

Hoe is het om te werken bij Bureau Schmidt? Wat houdt ons werk in? Wie zijn onze opdrachtgevers? En veel belangrijker nog, hoe is het team en de sfeer? Onze...
› Lees verder...

Even voorstellen: Projectmanager Frits

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Narsing helpt gemeenten op weg bij het verduurzamen van infraprojecten

Groningen heeft als eerste provincie in Nederland een vliegende keep aangesteld die gemeenten op weg helpt bij het verduurzamen van infraprojecten. Het gaat om Narsing!  Wat doet hij precies? En...
› Lees verder...

Borrelpraat met Erwin & Martijn

Hoe is het om te werken bij Bureau Schmidt? Wat houdt ons werk in? Wie zijn onze opdrachtgevers? En veel belangrijker nog, hoe is het team en de sfeer? Onze...
› Lees verder...

Even voorstellen: Bedrijfsleider & Projectmanager Bauke

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Interview Erwin in magazine MobiliteitsPlatform

Onze adviseur mobiliteit Erwin werd geïnterviewd door Marcel van MobiliteitsPlatform. Zijn verhaal staat nu in het magazine én online! In het interview vertelt hij onder andere hoe hij bij een...
› Lees verder...

Even voorstellen: Omgevingsmanager Melanie

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Borrelpraat met Wâlter & Rixt

Hoe is het om te werken bij Bureau Schmidt? Wat houdt ons werk in? Wie zijn onze opdrachtgevers? En veel belangrijker nog, hoe is het team en de sfeer? Onze...
› Lees verder...

Even voorstellen: Vestigingsmanager Michel

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Team FrySk start schaatsseizoen 2023-2024 in ‘Bureau Schmidt paars’

Herkenbaar en professioneel: zo omschrijven de schaatsers van Team FrySk hun wedstrijd- en trainingspakken. De langebaanrijders schaatsen vanaf het vorige seizoen in de paarse kleur van Bureau Schmidt: sinds 2020...
› Lees verder...

Even voorstellen: Stedenbouwkundig Ontwerper Bo

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Even voorstellen: Omgevingsmanager Hans

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Even voorstellen: Projectingenieur Linda Bouwman

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

BuroScope gaat verder onder de naam Bureau Schmidt

Ingenieursbureau BuroScope heet vanaf maandag 3 april Bureau Schmidt. Sinds 2021 is het bureau, dat gevestigd is in Heerhugowaard, officieel onderdeel van het van Bureau Schmidt. Na de overname bleef...
› Lees verder...

Bureau Schmidt genomineerd voor verkiezing Friese Onderneming van het jaar

Met trots melden we dat Bureau Schmidt is genomineerd door De Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar. Uit de tientallen voorgedragen bedrijven zijn er zes bedrijven gekozen. In de...
› Lees verder...

Even voorstellen: Controller Folkert van Dijk

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen, waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken en wat doen...
› Lees verder...

Even voorstellen: Projectleider Narsing Lakhi

Benieuwd naar de gezichten achter ons advies- en ingenieursbureau? Wie werken er op de verschillende vestigingen? Waarom vinden zij het leuk om voor Bureau Schmidt te werken? En wat doen...
› Lees verder...

Wijzigingen management Bureau Schmidt

We zijn flink gegroeid, zowel in onze dienstverlening als in ons team. Maar met inmiddels 60 ingenieurs en adviseurs, verdeeld over 4 vestigingen, staan we nog steeds dicht bij onze...
› Lees verder...