• Verkeersonderzoek, advies en bereikbaarheid

    Hoe veilig is een kruispunt of wegvak? En hoe goed is een locatie bereikbaar? Met alleen wegen aanleggen zijn we er niet. Het is een uitdaging om iedereen op een veilige, snelle en uitnodigende manier van A naar B te laten reizen. Daarom helpt Bureau Schmidt ook met advies-, bereikbaarheid- en verkeersonderzoek.

Verkeersveiligheid

We hebben in Nederland de ambitie uitgesproken om ‘op weg te gaan naar nul verkeersslachtoffers’. Ons werk speelt hierin een belangrijke rol. Door het uitvoeren van een verkeersveiligheidsaudit, maken we in zowel ontwerpen als in bestaande situaties, verkeersveiligheidsrisico’s inzichtelijk. Het doel van deze audit is het voorkomen van ongevallen. De uitkomsten van de verkeersveiligheidsaudit nemen we mee in de ontwerpen die we maken. We maken met een verkeersveiligheidsaudit veiligheidsrisico’s in zowel ontwerpen, als in bestaande situaties, inzichtelijk. Bij bestaande situaties worden zo de werkelijke risico’s duidelijk; zo kunnen we onze opdrachtgevers adviseren over een oplossing. De uitkomsten van de verkeersveiligheidsaudit nemen we mee in de ontwerpen die we maken. Met een goed onderbouwd advies zorgen we voor een veilige oplossing of situatie.

Verkeersonderzoek

Bij een verkeersonderzoek kijken we niet alleen naar de doorstroming van het verkeer, ook kijken we hoe verkeersdeelnemers reageren op kruispunten, rotondes, stoplichten of voorrangswegen. De mobiliteitsexperts van Bureau Schmidt kunnen verschillende verkeersonderzoeken voor jou uitvoeren en begeleiden. Vervolgens gebruiken we de resultaten en vertalen dit naar een gedegen advies. We analyseren of er sprake is van verkeersveiligheids- risico’s en of er een goede verkeerscirculatie bestaat. Dit geeft inzicht in de verkeersveiligheid. Aan de hand van de analyse bepalen we of ingrepen zoals zebrapaden of drempels voor verbetering kunnen zorgen, of dat er een vervolgonderzoek nodig is om verder te verdiepen in de situatie.

Bereikbaarheid

Bureau Schmidt doet niet alleen onderzoek naar de verkeersveiligheid; maar ook naar de bereikbaarheid van bepaalde locaties. We kijken hoe de circulatie van het verkeer is en hoe verschillende verkeersdeelnemers zich gedragen in een bepaalde situatie. De mobiliteitsexperts van Bureau Schmidt verzamelen relevante gegevens over bijvoorbeeld verkeerveiligheidsrisico’s, bereikbaarheid en vervoerssystemen. We zorgen ervoor dat het probleem helder en concreet geformuleerd wordt, zodat we vervolgens mogelijke oplossingsrichtingen kunnen vertalen naar een goed advies. We stellen plannen op en verwerken deze in een concreet product voor onze opdrachtgever. We adviseren onder andere over verkeersveiligheid, parkeren, verkeersplannen en -visies.

Heb jij een vraag over een verkeersonderzoek?

Of wil je aan de slag met een project waarin verkeersveiligheid onderzocht moet worden? Bureau Schmidt staat voor jou klaar! Neem contact op met onze expert Erwin Bos voor al jouw vragen. Benieuwd hoe Bureau Schmidt te werk gaat, en hoe wij advies geven op het gebied van bereikbaarheid en verkeer? Klik door naar onze projecten.