• Ontwerp vaarwegen

    De allereerste vestiging van Bureau Schmidt staat in Friesland: dé provincie die bekend staat om de vele mooie vaarroutes. Vanuit ons kantoor in Leeuwarden -daar waar de Elfstedentocht start en eindigt- werkten we mee aan de aanleg en het verbeteren van veel ‘natte infra’. Vaarwegen voor zowel beroepsvaart als recreatie: van sloepenroutes, oevers, damwanden en steigers. Onze kennis breidde zich uit, zowel over de breedte als over het land. Inmiddels werken 30 eigen ontwerpers dagelijks aan het ontwerp van natte infrastructuur.

Natte infrastructuur

We ontwerpen en adviseren over vaarwegen voor zowel beroepsvaart als recreatie. Van sloepenroutes, oevers, damwanden tot steigers.

Ontwerp vaarwegen

Er komt veel kijken bij het ontwerpen van vaarwegen. Zo moet een vaarweg volgens de richtlijnen zijn aangelegd. Bureau Schmidt zorgt niet alleen voor een goed ontwerp van een nieuwe vaarweg, ook houden we ons bezig met de opwaardering of heropening van een bestaande vaarweg. We werken in alle fases van een project: van het eerste schetsontwerp tot het uitvoeringsontwerp. Bij het ontwerpen van vaarwegen speelt ook de veiligheid van de gebruiker van de vaarwegen een belangrijke rol. Wij zorgen ervoor dat nieuwe vaarwegen zorgvuldig worden ingepast in de bestaande situatie, zodat de vaarweg veilig is voor scheepsvaart. Daarbij houden wij rekening met de eisen en wensen vanuit belanghebbende en de randvoorwaarden vanuit wet- en regelgeving.

Heb jij een vraag over een vaarwegproject?

Bureau Schmidt staat voor jou klaar! Neem contact op met onze expert Bauke Brinkman voor al jouw vragen. Benieuwd hoe Bureau Schmidt te werk gaat, of hoe wij een vaarweg ontwerpen en realiseren binnen een project? Klik door naar onze projecten.

 

WerkveldenBauke Brinkman

Bedrijfsleider | Projectmanager
baukebrinkman@bureauschmidt.nl
06 - 46 62 68 25