• Ontwerp kunstwerken

    Voor kunstwerken geldt dat ze naast veilig en duurzaam, een mooi ontwerp moeten hebben. Ze zijn vaak echte blikvangers die in de omgeving moeten passen. Het ontwerpen is dan ook een creatief proces waarin vrijheid én de omgeving van het kunstwerk erg belangrijk zijn. Het kunstwerk dat wij ontwerpen is betrouwbaar, duurzaam en voldoet aan de eisen.

Van ontwerp tot renovatie

Je kunt onze specialisten niet alleen inzetten voor het ontwerp van een nieuw kunstwerk. Ze adviseren ook over vervanging of renovatie. Bij de keuze voor materialen vinden we het belangrijk om verder te kijken dan alleen naar het functioneel gebruik van het kunstwerk. We kijken daarom ook naar de uitstraling, circulariteit en onderhoudsgemak.

We laten de wensen van de opdrachtgever en de omgeving terugkomen in het ontwerp. Bij de renovatie van een kunstwerk stellen we vast welk materiaal er opnieuw gebruikt kunnen worden, en welke maatregelen er nodig zijn om het kunstwerk te laten voldoen aan de nieuwe eisen.

Duurzaam ontwerpen

Onze experts hebben veel ervaring met, en kennis over, kunstwerken. Van de desbetreffende eisen waar ze aan moeten voldoen, tot aan de onderzoeken die nodig zijn om de levensduur te bepalen. Bij het maken van de ontwerpen houden we rekening met duurzaamheid, circulariteit en onderhoud. Samen met onze opdrachtgever stellen we vooraf criteria vast waar de meeste waarde aan wordt gehecht. We kijken naar de hele productieketen: van constructie, beheer en gebruik, tot sloop of hergebruik. Op basis van deze factoren kiezen we materiaal. Zo zorgen we voor een duurzaam ontwerp waar de juiste materialen worden gekozen. Ook houden we rekening met de duurzaamheid in de omgeving van het kunstwerk, door te kijken naar de impact op flora en fauna.

Heb jij een vraag over het ontwerpen van een kunstwerk?

Of wil jij aan de slag met de realisatie van een kunstwerk? Bureau Schmidt staat voor jou klaar! Neem contact op met onze ontwerpexpert Bauke Brinkman voor al jouw vragen. Benieuwd hoe Bureau Schmidt te werk gaat, of hoe het ontwerpen van kunstwerken in een project verloopt? Klik door naar onze projecten.

 

WerkveldenBauke Brinkman

Bedrijfsleider | Projectmanager
baukebrinkman@bureauschmidt.nl
06 - 46 62 68 25