Kom jij ons team versterken?
Werken bij Bureau Schmidt!
 

Nieuws

Nieuwe, gesponsorde tassen voor damesteam HV Jahn II


Het dames seniorenteam van Handbalvereniging Jahn II in Stadskanaal was toe aan nieuwe sporttassen. Daarom hebben ze afgelopen zondag deze door ons gesponsorde Bureau Schmidt tassen gekregen! 
> Lees verder

Bureau Schmidt en BuroScope bundelen krachten


Ingenieursbureaus Bureau Schmidt en BuroScope slaan, na een samenwerking van ruim 8 jaar, de handen ineen. BuroScope zal als zusterorganisatie deel uitmaken van het van origine Friese adviesbureau voor de inrichting van werk- en leefomgevingen. Met deze samenwerking voegt Bureau Schmidt een nieuwe provincie toe aan hun reikwijdte; zo zijn ze niet alleen in Friesland, Groningen en Overijssel gevestigd, maar kunnen ze ook gemakkelijk klanten in Noord-Holland en de rest van de randstad bereiken.
> Lees verder

Trotse hoofdsponsor Team FrySk


Bureau Schmidt is de komende twee jaar trotse hoofdsponsor van Team FrySk. Het ingenieursbureau pronkt vanaf september op de outfit van het Friese schaatsteam. Shanti Faber, bedrijfsleider bij Bureau Schmidt en Sake Saakstra, bestuurslid bij Team FrySk, zetten gister de handtekening onder het contract.
 
> Lees verder

Hoe geef je de voetganger een veilig gevoel in shared space?


Hoe geef je de voetganger een veilig gevoel in shared space? ‘Belangrijk is dat het een plek is waar het fijn is om te zijn’, vertelt onze verkeerskundige Martijn Schermer vandaag in de Leeuwarder Courant. Martijn bekeek voor zijn afstudeeronderzoek van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling aan NHL Stenden op verschillende plekken in Noord-Nederland hoe verkeersdeelnemers zich gedragen binnen shared-space gebieden. 
> Lees verder

Bureau Schmidt bestaat 7,5 jaar!In die 7,5 prachtige jaren is er ontzettend veel veranderd. Zo verhuisden we van Menaam naar de binnenstad van Leeuwarden. Al vrij snel daarna openden we een nieuw kantoor in Groningen én in Zwolle. We groeiden in een snel tempo. Ons team bestaat inmiddels uit bijna 50 enthousiaste ingenieurs. Dankzij hen groeide ook onze vakkennis en onze expertises. Reden genoeg om ons opnieuw voor te stellen!

Via deze weg stellen we ons graag opnieuw voor! 
Dat we niet meer zijn wie we 7,5 jaar geleden waren, is duidelijk. Onze diensten en expertises zijn flink uitgebreid. Wat we precies allemaal doen? Dat laten we graag zien op een bijzondere manier, namelijk aan de hand van een infographic! (Klik op de afbeelding hiernaast om de infographic in het groot te bekijken). 
> Lees verder

Bureau Schmidt werkt aan Windpark Fryslân


De bouw van Windpark Fryslân wordt de komende maanden steeds meer zichtbaar. Om alle betrokkenen in de omgeving goed te informeren, schakelde aannemersconsortium Zuiderzeewind Shanti Faber van Bureau Schmidt in: ‘Ik had de telefoonnummers van alle betrokken partijen al in mijn telefoon staan'. 
> Lees verder
Windpark Fryslân Bureau Schmidt

Toezicht in Marssum voor gemeente Waadhoeke


Vanmorgen vroeg was Martijn Stiemsma aanwezig bij de zonsopgang in Marssum. Hij houdt daar voor gemeente Waadhoeke toezicht op het verder uitdiepen van de vaarweg en het haventje. 

 
> Lees verder

VERHUISBERICHT!


Vanaf deze week vind je Bureau Schmidt niet langer meer aan het Winschoterdiep, maar aan de Aarhusweg 2-14 in Groningen. Kom je onze nieuwe werkplek snel bewonderen?
 
 
 
> Lees verder

Fijne feestdagen!


Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling! 🎄💜 Vanaf woensdag vieren we vakantie en is ons kantoor gesloten. Op maandag 6 januari staan we weer voor jullie klaar!
> Lees verder

Mobiliteit: Bureau Schmidt in beweging


Bureau Schmidt beschikt over het vakmanschap om opdrachtgevers te adviseren en samen te zoeken naar innovatieve, effectieve én duurzame oplossingen voor infrastructurele problemen. 
 
> Lees verder

Station Camminghaburen krijgt opknapbeurt


De voetgangerstunnel bij het station Leeuwarden Camminghaburen krijgt een fikse opknapbeurt. De tunnel verbindt de wijk Camminghaburen met het industrieterrein de Hemrik, maar is nodig toe aan onderhoud.

Bureau Schmidt verzorgde alle contracten voor gemeente Leeuwarden en houdt daarnaast toezicht tijdens de werkzaamheden. 
 
> Lees verder
station camminghaburen

Bureau Schmidt werkt samen met Zuiderzeewind aan Windpark Fryslân


Vanaf begin mei werkt Bureau Schmidt mee aan één van de meest grootschalige windprojecten van Nederland. Shanti Faber leidt, als omgevingsmanager voor het consortium Zuiderzeewind, de bouw van Windpark Fryslân in goede banen.
> Lees verder

Bureau Schmidt geeft advies over aanleg kunstgrasvelden in Delfzijl


De gemeente Delfzijl wil meerdere voetbalvelden vernieuwen en vervangen. De voetbalverenigingen in Holwierde en Wagenborgen krijgen beiden een kunstgrasveld. Daarnaast worden in Farmsum en Woldendorp twee natuurgrasvelden vernieuwd. Arjan Cappon begeleidt de gemeente Delfzijl bij het maken van de ontwerpen en adviseert over de aanbestedingswijze, de contracten en de kostenramingen.
 
> Lees verder
Kunstgras

Meisjes krijgen techniekles tijdens Girlsday


Hoe richt je een woonwijk in? Wat komt er allemaal kijken bij de aanleg van een weg? Op deze en nog veel meer vragen kregen meisjes van OBS de Pionier in Leeuwarden vandaag antwoord. In het kader van Girlsday namen ze een uniek kijkje in de technische wereld van Bureau Schmidt.
> Lees verder

Nieuw winkelgebied voor Putten


De komende jaren staat er veel te gebeuren in Putten. De gemeente Putten wil het centrum van het dorp aantrekkelijk houden voor toeristen en inwoners. Eén van de plannen is het opnieuw inrichten van het kernwinkelgebied. De gemeente schakelde Bureau Schmidt in voor de voorbereidingen van deze herinrichting.
> Lees verder

Bureau Schmidt wint DE HET!


Na een paar spannende maanden volgde gister de ontknoping: Bureau Schmidt is de winnaar van DE HET van 058, de Leeuwarder Ondernemersprijs! Tijdens de Business Contactdagen Noord ontving Roald Schmidt de prijs uit handen van wethouder Friso Douwstra. Een hele eer!
 
> Lees verder

Bureau Schmidt opent vestiging in Zwolle


Op maandag 18 maart opent Bureau Schmidt de deuren van haar nieuwe vestiging in Zwolle. Bureau Schmidt groeit hard en het werkgebied wordt steeds groter. Met een vestiging aan de Schrevenweg 1 in Zwolle, zit het technische adviesbureau nu ook in Overijssel dichtbij de klant. Het bureau heeft naast de nieuwe vestiging in Zwolle een vestiging in Leeuwarden en in Groningen.
 
> Lees verder

Even voorstellen...


Afgelopen maand begonnen Peter, Doreen, Rixt en Maria bij Bureau Schmidt. Wie zijn ze en welke werkzaamheden gaan ze doen? Ze stellen zich graag aan jullie voor! 
> Lees verder

Bureau Schmidt in finale van De HET


Mooi nieuws! Bureau Schmidt staat in de finale van De HET van 058, de Leeuwarder Ondernemersprijs. Vrijdagmiddag maakte wethouder Friso Douwstra de drie finalisten bekend in de Kanselarij in Leeuwarden.
 
> Lees verder
Adviesbureau techniek

Even voorstellen..


Afgelopen maand is Bianca begonnen bij Bureau Schmidt. Wie is ze en wat gaat ze doen? Ze stelt zich graag aan jullie voor! 
> Lees verder

Herinrichting Zwaaikolk in Wapenveld


De Zwaaikolk in Wapenveld is toe aan onderhoud. Zowel de bestrating als de riolering moet worden vervangen. Gemeente Heerde vroeg Bureau Schmidt om aan de slag te gaan met de ontwerpen en visualisaties. Afgelopen woensdag presenteerden we de plannen tijdens een inloopavond aan de bewoners.
 

 
> Lees verder
Wapenveld

Infra-hart Bureau Schmidt klopt ook in Groningen


In de december-editie van de Kijk op het Noorden staat Arjan Cappon, over onze vestiging in Groningen. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen. 
> Lees verder

Even voorstellen:...Twee nieuwe collega's!


Afgelopen maand begonnen Albert en Leon bij Bureau Schmidt. Wie zijn ze en welke werkzaamheden gaan ze doen? Ze stellen zich graag aan jullie voor! 
> Lees verder

Klimaatevent Oer de Grinzen


We blikken nog even terug op eind november, op het klimaatevent ‘Oer de Grinzen’ in de Harmonie in Leeuwarden. Ruim vierhonderd bezoekers waren erbij. Samen keken we hoe we Friesland klimaatproof kunnen maken.
> Lees verder

Boksumer Soal wordt vaarroute voor sloepen


Terwijl het herfstachtig weer is, bereiden gemeente Waadhoeke en gemeente Leeuwarden zich alweer voor op het zonnige voorjaar. Vanaf maandag 3 december start aannemer Ippel Dredging B.V. met het baggeren van de Boksumer Soal. Het vaarwater wordt dieper. Daardoor kunnen sloepen in het vaarseizoen van 2019 vanaf de Swette bij Leeuwarden naar Deinum varen zonder dat zij over het drukke Van Harinxmakanaal hoeven.
> Lees verder
Boksumer Soal

Terugblikken naar de infra-netwerkdag in Kijk op het Noorden


 Anderhalve maand geleden organiseerden we samen met Future Insight de infra-netwerkdag in Groningen. Meer dan 100 infracollega's van opdrachtgevers, aannemers en adviesbureaus kwamen bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen uit het vakgebied. Kijk op het Noorden schreef er een mooi artikel over. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen. 
> Lees verder

Even voorstellen..


Sinds deze week aan het stuur bij Bureau Schmidt: Shanti Faber.

Shanti neemt een deel van de bedrijfsleiding van Bureau Schmidt voor zijn rekening. Daarnaast is hij een ervaren omgevings- en projectmanager. 

Nieuwsgierig wie Shanti is en wat hij komt doen bij Bureau Schmidt? Hij stelt zich graag aan jullie voor. 
> Lees verder

Even voorstellen:...Drie nieuwe collega's!


Afgelopen maand begonnen Sabina, Matthijs en Roelie bij Bureau Schmidt. Wie zijn ze en welke werkzaamheden gaan ze doen? Ze stellen zich graag aan jullie voor! 
> Lees verder

SAVE THE DATE!


Dé netwerkdag van het Noorden

Ben jij er ook bij? Samen met Clearly by Future Insight organiseren we een middag om elkaar beter te leren kennen. Voor iedereen die werkt in de infra. Dus werk je bij een adviesbureau, een aannemer of een overheid? Kom dan ook! 
> Lees verder

Hoe gaat het in Groningen?


Onze nieuwe vestiging in Groningen is inmiddels een paar maanden open. De eerste opdrachten komen binnen en we hebben alweer twee nieuwe mensen in ons team mogen verwelkomen. Tijd voor een korte update!
 
> Lees verder

Kijken! Onze bedrijfsfilm!


Eindelijk is het zover, hij staat online! Ons nieuwe bedrijfsfilm. 

In dit filmpje laten we je graag zien wat Bureau Schmidt doet. Én wie we zijn. Adviseurs, techneuten, tekenaars, doeners, maar vooral: een groep collega’s die - dag in dag uit - met heel veel plezier samenwerken! Nieuwsgierig? Klik dan op ‘play’ op de afbeelding hiernaast!  
 
> Lees verder

Wij zijn weer bijgespijkerd!


Een aantal collega’s volgden onlangs met succes de cursus inspecties (CUR 117:2015). De cursus was gericht op het inspecteren van kunstwerken, zoals bruggen, viaducten, onderdoorgangen, etc. Deze inspecties doen wij al jaren, maar wij vinden het belangrijk om de kennis up-to-date te houden!
> Lees verder

Historische Turfroute klaar voor de toekomst!


Historische Turfroute klaar voor de toekomst!
Vrijdag 8 juni was de feestelijke oplevering van de Turfroute. Deze vaarroute ligt in Zuidoost Friesland. De route is opgeknapt: de vaart is nu geschikt voor boten met een diepgang van 1.30 meter. Ook kwamen er natuurvriendelijke oevers en nieuwe aanlegvoorzieningen.
> Lees verder

Plannen voor vernieuwing Rasterhoffpark en Broeresloot


De Marrekrite, Wetterskip Fryslân, gemeente Súdwest-Fryslân en Van der Valk Sneek slaan de handen ineen om het gebied rondom het Rasterhoffpark en de Broeresleat op te knappen. De plannen kwamen tot stand in samenwerking met Bureau Schmidt. Om de omgeving en andere belangstellenden te informeren, organiseren zij op woensdag 30 mei een informatiebijeenkomst in cafe de Buorren in Uitwellingerga.
> Lees verder

Wij hebben nieuws!


Bureau Schmidt groeide de afgelopen tijd erg snel. We kregen veel klussen erbij, ook vanuit andere provincies. We zitten graag dichtbij onze klant, dus daarom namen wij een besluit... Deze week openden wij een nieuwe vestiging in Groningen! Corina had de eer om dit mooie nieuws te onthullen. Dat deed ze in haar eerste vlog.
 
> Lees verder
 


Bureau Schmidt

Op zoek naar een advies- of ingenieursbureau in het noorden of midden van het land? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Bureau Schmidt adviseert over infrastructurele projecten vanaf het initiatief tot aan de realisatie. We ontwerpen én begeleiden de werkzaamheden tijdens de uitvoering. Zowel overheden, als aannemers, projectontwikkelaars en adviesbureaus kunnen bij ons terecht. Nieuwsgierig geworden? Je bent bij ons altijd welkom voor een goede kop koffie in ons kantoor in Leeuwarden, Groningen of Zwolle!

Vestiging Leeuwarden
Westerplantage 15, 8911 DC
Leeuwarden
T. 058 - 79 20 020
E. info@bureauschmidt.nl

Vestiging Groningen
Aarhusweg 2-14, 9723 JJ
Groningen
T. 050 - 76 20 774
E. info@bureauschmidt.nl

Vestiging Zwolle
Schrevenweg 5, 8024 HB
Zwolle
T. 038 - 84 57 719
E. info@bureauschmidt.nl

Vestiging Heerhugowaard
W.M. Dudokweg 22B, 1703 DB
Heerhugowaard
T. 072 - 720 2235
E. info@bureauschmidt.nl


Copyright 2022 Bureau Schmidt   |   Privacyverklaring   |   Realisatie: WMMEDiA