Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

Denk je aan Zaanstad, dan denk je natuurlijk aan de kenmerkende Zaanse huisjes met houten gevels in ‘Zaans groen’. In de nieuwbouwwijk Kreekrijk vind je woningen met diezelfde landelijke uitstraling, maar dan in een modern jasje. In Assendelft, in het noordwesten van de gemeente Zaanstad, realiseert projectontwikkelaar VBM Ontwikkeling de wijk Kreekrijk met 950 traditioneel moderne woningen. Bureau Schmidt ondersteunt hen én aannemer JdB Groep BV in de verschillende fases van het project.

Landelijk en duurzaam wonen
De nieuwe Zaanse wijk Kreekrijk wordt net zo groen als de kenmerkende gevels: aardgasloos en energiezuinig met zowel rijwoningen als appartementen, vrijstaande woningen en twee onder één kap woningen. De uitstraling van de woningen is geïnspireerd door kapwoningen en boerderijen. Dat dorpse en landelijke karakter maakt dat Kreekrijk verweven is met het omliggende landschap.

Alle onderdelen van ons vak
Het realiseren van een nieuwbouwwijk is een groot project waarin álle onderdelen van ons vak terugkomen: van projectleiding tot bestekken schrijven en ontwerpen maken. Daarom werken we binnen Bureau Schmidt met een heel team, met ieder z’n eigen expertise, aan Kreekrijk. Zo schrijft Emily bestekken, zorgt Wesley voor de tekeningen, maken Luuk, Linda en Kees de ontwerpen en is Guido als projectleider verantwoordelijk voor de planning en coördinatie.

Van begin tot eind betrokken
Met deze werkzaamheden ondersteunen we projectontwikkelaar VBM Ontwikkeling. Van het stedenbouwkundige plan maken we een maatvast ontwerp, om uiteindelijk tot een uitvoeringsontwerp te komen. Daarnaast helpen we de aannemer met het rioolontwerp en het bouw- en woonrijp maken van het terrein. Zo zijn we van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling van de vier deelplannen van Kreekrijk.

Wonen in Kreekrijk
De woonwijk wordt in verschillende fases opgeleverd en de eerste bewoners hebben al hun intrek genomen. Volgens de planning is Kreekrijk, inclusief de voorzieningen zoals het winkelcentrum, in 2027 helemaal gereed. Duizenden mensen wonen én leven dan in de ontspannen sfeer van het Noord-Hollandse dorp, met het gezellige Zaanstad binnen handbereik.

Kun jij voor jouw (nieuwbouw)project ook ondersteuning gebruiken van een ontwerper, tekenaar of projectleider? Maak gebruik van onze expertise! Haal onze kennis, aanpak, bevlogenheid en ervaring in huis, vanaf het initiatief tot en met de realisatie.

Foto’s: Albert De Groot – JdB Groep BV