• Contractvorming en aanbestedingsadvies

    Een succesvol project valt of staat met een goed contract. In een contract worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld kwaliteitseisen, duurzaamheidseisen, de planning en het budget. Welke contractvorm er gekozen wordt, hangt onder andere af van de risico’s die er zijn. De specialisten van Bureau Schmidt zijn ervaren in het opstellen van verschillende contractvormen. Wij ondersteunen onze klanten dan ook door middel van goede contractvorming en een gedegen aanbestedingsadvies.

Kostenramingen

Het ontwikkelen en realiseren van infraprojecten kost geld, veel geld. Als opdrachtgever wil je in alle fasen van het project de kosten inzichtelijk hebben. Daar zorgen onze kostendeskundigen voor. Ze maken gedetailleerde begrotingen en besteksramingen. Dat doen ze onder andere via de SSK-systematiek of de LCC-methode.

Contractadvies

We zorgen ervoor dat een aanbestedingsprocedure juist wordt doorlopen, daarnaast adviseren we bij het opstellen van de juiste kwaliteitscriteria. De adviseurs van Bureau Schmidt helpen je bij het maken van de juiste keuze voor de contractvorm en stellen het contract en bijbehorende documenten voor je op, zoals RAW, UAV-GC, BVP en bouwteamovereenkomsten.

Aanbestedingsadvies- en strategie

Elk project vraagt om een specifieke aanbestedingsstrategie. Bij Bureau Schmidt adviseren we in begrijpelijke taal en zetten we alle voor- en nadelen van verschillende contract- en aanbestedingsvormen op een rijtje. We ontzorgen de opdrachtgever in het gehele traject. We organiseren sessies en brengen kansen en risico’s in kaart om zo tot de juiste aanbestedingsvorm te komen. Als de aanbestedingsvorm vaststaat kan Bureau Schmidt het gehele traject begeleiden en het contract opstellen. Ook helpen we aannemers bij het schrijven van het beste kwaliteitsplan bij een aanbesteding, bijvoorbeeld in de vorm van een plan van aanpak.

Heb jij een vraag over een contract voor een project?

Of wil je samen aan de slag met een project waarbij kostenraming en aanbestedingsadvies vereist is? Bureau Schmidt staat voor jou klaar! Neem contact op met onze expert Roald Schmidt voor al jouw vragen. Benieuwd hoe Bureau Schmidt te werk gaat, en hoe wij contracten opstellen voor een project? Klik door naar onze projecten, en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.