Kom jij ons team versterken?
Werken bij Bureau Schmidt!
 

Vogelstand Grutte Potten sterk toegenomen


Leeuwarden, 6 juni 2017

In 2015 was Bureau Schmidt verantwoordelijk voor het toezicht en de directievoering van de herinrichting “Grutte Potten” te Sneek.

De werkzaamheden bestonden onder andere uit het graven van sloten, waarbij historische routes in ere zijn hersteld, het afgraven van de bovengrond, waarbij deze grond is gebruikt voor kaden, het aanleggen van inlaatduikers, het onder water laten lopen van grasland ten behoeve van de kaderrichtlijn water, het omleggen van de huidige kade en de aanleg van een golfbreker, die een specifieke inrichting heeft gekregen ten behoeve voor nestlocaties. Tevens is er een zwaluwwand, gecombineerd met een vleermuisbunker aangelegd. En met succes!

Op dit moment zijn 30 gaten in de zwaluwwand, op de hoek Prinses Margrietkanaal en de Houkesloot, bezet. Op een van de eilandjes zitten maar liefst 495 nesten van de kokmeeuwen. Ook de visdiefjes doen het goed, er zitten nu 95 paar visdiefjes te broeden op de schelpjes.
 
 


Bureau Schmidt

Op zoek naar een advies- of ingenieursbureau in het noorden of midden van het land? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Bureau Schmidt adviseert over infrastructurele projecten vanaf het initiatief tot aan de realisatie. We ontwerpen én begeleiden de werkzaamheden tijdens de uitvoering. Zowel overheden, als aannemers, projectontwikkelaars en adviesbureaus kunnen bij ons terecht. Nieuwsgierig geworden? Je bent bij ons altijd welkom voor een goede kop koffie in ons kantoor in Leeuwarden of Groningen!

Vestiging Leeuwarden
Westerplantage 15, 8911 DC Leeuwarden
T. 058 - 792 0020
E. info@bureauschmidt.nl

Vestiging Groningen
Winschoterdiep 50, 9723 AB Groningen
T. 058 - 792 0020
E. info@bureauschmidt.nl


Copyright 2018 Bureau Schmidt   |   Realisatie: WMMEDiA