Kom jij ons team versterken?
Werken bij Bureau Schmidt!
 

Start Herinrichting Haadwei Damw‚ld


Leeuwaredn, 10 april 2017

Vorige week is de herinrichting van de Haadwei in Damwâld officieel gestart. Bureau Schmidt heeft voor deze herinrichting het ontwerp opgesteld en het RAW-bestek geschreven. Daarnaast heeft Bureau Schmidt ook de contractvoorbereiding en de aanbesteding verzorgd. Aannemersbedrijf A. Faber b.v. uit Bolsward gaat het werk uitvoeren.

Voorafgaand aan de start, is er een inloopbijeenkomst voor de dorpsbewoners georganiseerd. Wethouder Roelof Bos heeft ‘de schop’ overgedragen aan het aannemersbedrijf.

De Haadwei in Damwâld (voormalige provinciale weg) wordt heringericht tot een dorpse straat. Door het maken van pleinen en andere aanpassingen wordt het doorgaande karakter van de Haadwei onderbroken. Inwoners en ondernemers zijn nauw betrokken bij de planvorming. Naar verwachting zal de herinrichting eind dit jaar worden opgeleverd.

De herinrichting van de Haadwei is onderdeel van het project Kansen in Kernen (KiK). Provincie en gemeenten Dantumadiel en Tytsjerksteradiel verbeteren de leefbaarheid in Damwâld, De Falom, Feanwâlden, Hurdegaryp, Burgum en Garyp. Nu de Centrale As in gebruik is genomen komt er immers veel minder doorgaand verkeer door deze dorpen.
 
 


Bureau Schmidt

Op zoek naar een advies- of ingenieursbureau in het noorden of midden van het land? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Bureau Schmidt adviseert over infrastructurele projecten vanaf het initiatief tot aan de realisatie. We ontwerpen én begeleiden de werkzaamheden tijdens de uitvoering. Zowel overheden, als aannemers, projectontwikkelaars en adviesbureaus kunnen bij ons terecht. Nieuwsgierig geworden? Je bent bij ons altijd welkom voor een goede kop koffie in ons kantoor in Leeuwarden of Groningen!

Vestiging Leeuwarden
Westerplantage 15, 8911 DC Leeuwarden
T. 058 - 792 0020
E. info@bureauschmidt.nl

Vestiging Groningen
Winschoterdiep 50, 9723 AB Groningen
T. 058 - 792 0020
E. info@bureauschmidt.nl


Copyright 2018 Bureau Schmidt   |   Realisatie: WMMEDiA