Kom jij ons team versterken?
Werken bij Bureau Schmidt!
 

Meisjes krijgen techniekles tijdens Girlsday


Hoe richt je een woonwijk in? Wat komt er allemaal kijken bij de aanleg van een weg? Op deze en nog veel meer vragen kregen meisjes van OBS de Pionier in Leeuwarden vandaag antwoord. In het kader van Girlsday namen ze een uniek kijkje in de technische wereld van Bureau Schmidt.
 
Van alle personen die vorig jaar werkzaam waren in een technisch beroep, is slechts 13% vrouw. “We kunnen er dus wel een paar extra gebruiken in het werkveld”, vindt Corina, projectleider bij Bureau Schmidt. Dertien meisjes uit groep 8 gingen de hele ochtend met haar mee op pad. “Om ze enthousiast te maken voor een beroep in de techniek”, vertelt ze. “Vaak weten ze niet welke technische beroepen er allemaal mogelijk zijn of denken ze dat mannen er meer geschikt voor zijn. Terwijl we bij Bureau Schmidt merken dat juist ook vrouwen hele goede techneuten zijn.” Bij het adviesbureau werken in totaal 35 mensen, 14 daarvan zijn vrouw.
 
Een dagje meelopen
De meisjes startten de dag met een rondleiding op het kantoor van Bureau Schmidt aan de Westerplantage. Corina vertelde dat het adviesbureau werkt aan alles wat je buiten ziet, behalve gebouwen: “Zo maken we plannen voor het veiliger maken van een weg, maar we ontwerpen ook de nieuwe inrichting van een stadskern, dorpsplein of woonwijk”. Opdracht voor het maken van deze plannen en ontwerpen krijgt het bureau vaak van overheidsorganisaties.
 
Samen naar de opdrachtgever
Eén van de opdrachtgevers van Bureau Schmidt is de gemeente Leeuwarden. Corina nam de meisjes daarom mee naar het gemeentehuis. Hier vertelde projectleider Bart van der Scheer over de werkzaamheden van een gemeente. Vervolgens mochten de meisjes zelf aan de slag. Gewapend met stiften en potloden maakten ze een ontwerp voor de nieuwe wijk Zuidlanden. Dat bleek nog best lastig, want hoe zorg je dat twee auto’s elkaar kunnen passeren? Waar moet een lantaarnpaal komen of een boom? En is er ruimte voor een speeltuintje? Nadat de meiden hun ontwerpen in groepjes presenteerden vertrokken ze in de bus: op naar de Zuidlanden om daar te bekijken voor welke oplossing er gekozen is.
 
Girlsday
Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijke expertisebureau meisjes/vrouwen en béta/techniek. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.
 


Bureau Schmidt

Op zoek naar een advies- of ingenieursbureau in het noorden of midden van het land? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Bureau Schmidt adviseert over infrastructurele projecten vanaf het initiatief tot aan de realisatie. We ontwerpen én begeleiden de werkzaamheden tijdens de uitvoering. Zowel overheden, als aannemers, projectontwikkelaars en adviesbureaus kunnen bij ons terecht. Nieuwsgierig geworden? Je bent bij ons altijd welkom voor een goede kop koffie in ons kantoor in Leeuwarden, Groningen of Zwolle!

Vestiging Leeuwarden
Westerplantage 15, 8911 DC Leeuwarden
T. 058 - 79 20 020
E. info@bureauschmidt.nl

Vestiging Groningen
Aarhusweg 2-14, 9723 JJ Groningen
T. 050 - 76 20 774
E. info@bureauschmidt.nl

Vestiging Zwolle
Schrevenweg 1, 8024 HB Zwolle
T. 038 - 84 57 719
E. info@bureauschmidt.nl


Copyright 2021 Bureau Schmidt   |   Privacyverklaring   |   Realisatie: WMMEDiA