Kom jij ons team versterken?
Werken bij Bureau Schmidt!
 

Herinrichting Zwaaikolk in Wapenveld


De Zwaaikolk is toe aan onderhoud. Zowel de bestrating als de riolering moet worden vervangen. Gemeente Heerde vroeg Bureau Schmidt om aan de slag te gaan met de ontwerpen en visualisaties. Afgelopen woensdag presenteerden we de plannen tijdens een inloopavond aan de bewoners.

Riolering
Bureau Schmidt stelde één integraal plan op met daarin een aanpak voor de straat en de riolering. De bestaande riolering blijft liggen. Daar komt een nieuw riool voor regenwater naast te liggen. Hier moeten straks alle kolken op aangesloten worden. Ook kan hier de regenwaterafvoer van de woningen op aangesloten worden. Zo stroomt het bestaande riool niet meer vol, en hebben de bewoners geen problemen meer met bijvoorbeeld water dat bij hevige regenval omhoog komt in het toilet.
 
Straat
De Zwaaikolk krijgt een nieuwe uitstraling. De bestrating wordt vervangen en de parkeerplekken vernieuwd. De nieuwe parkeerplekken komen op gelijke hoogte met het trottoir. Tot slot krijgt de weg nieuwe verlichting.
 
Definitief ontwerp
Van de ontwerpen maakten we visualisaties die we tijdens de inloopavond lieten zien aan de bewoners. De komende tijd gaan we aan de slag met het verwerken van opmerkingen en maken we het ontwerp definitief. Naar verwachting kunnen de werkzaamheden na de bouwvak los.


 
Wapenveld
Wapenveld
 


Bureau Schmidt

Op zoek naar een advies- of ingenieursbureau in het noorden of midden van het land? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Bureau Schmidt adviseert over infrastructurele projecten vanaf het initiatief tot aan de realisatie. We ontwerpen én begeleiden de werkzaamheden tijdens de uitvoering. Zowel overheden, als aannemers, projectontwikkelaars en adviesbureaus kunnen bij ons terecht. Nieuwsgierig geworden? Je bent bij ons altijd welkom voor een goede kop koffie in ons kantoor in Leeuwarden, Groningen of Zwolle!

Vestiging Leeuwarden
Westerplantage 15, 8911 DC Leeuwarden
T. 058 - 79 20 020
E. info@bureauschmidt.nl

Vestiging Groningen
Aarhusweg 2-14, 9723 JJ Groningen
T. 050 - 76 20 774
E. info@bureauschmidt.nl

Vestiging Zwolle
Schrevenweg 1, 8024 HB Zwolle
T. 038 - 84 57 719
E. info@bureauschmidt.nl


Copyright 2020 Bureau Schmidt   |   Privacyverklaring   |   Realisatie: WMMEDiA